• База знань
  • /
  • Блог
  • /
  • Wiki
  • /
  • ONLINE CHAT
+380 (44) 364 05 71
  • Каждый месяц призы
    Мы уверены,
    Вам есть чем поделиться с коллегами,
    пишите и присылайте статьи!

17.05.2024

Як використовувати docker exec

Інструмент контейнеризації Docker CE надає широкі можливості для роботи із багатокомпонентними додатками на найвищому рівні абстракції – рівні контейнерного середовища. Ефективність такої роботи, зокрема, забезпечується внутрішніми механізмами керування контейнерами зсередини. Одним з них є утиліта exec, котра дозволяє запускати команди всередині активного контейнеру та керувати усіма внутрішніми процесами у інтерактивному режимі. Як і будь-який програмний засіб, утиліта має свої особливості використання, зокрема, це стосується параметрів її запуску. Розглянемо більш детально роботу з нею у реальному Docker-середовищі на VPS-сервері під керуванням Ubuntu 22.04.

#docker #linux #ubuntu

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 24

30.04.2024

Ubuntu 24.04 LTS: що пропонує користувачам нова версія?

Офіційний реліз Ubuntu 24.04 LTS відбувся 25 квітня 2024 року. Це довгоочікуване оновлення, яке приносить багато нових функцій та вдосконалень. А ще версія з кодовою назвою Noble Numbat буде отримувати підтримку 12 років замість стандартних 3-5. Розкажемо про головні зміни.

#linux #ubuntu

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 1053

17.04.2024

Що таке Apache Pulsar та які його переваги у порівнянні із RabbitMQ та Kafka

Раніше ми вже розглядали характеристики та питання практичного використання сучасного брокера повідомлень Apache Kafka. Достойною альтернативою може стати брокер Apache Pulsar, супроводжуваний Apache Software Foundation. Обидва брокери націлені використання у розподілених системах публікації повідомлень з підпискою і є лідерами з низки характеристик проти іншими програмними засобами цього сегмента. Однак між ними самими існує чимало відмінностей, які роблять Pulsar досконалішим. Розглянемо порівняльну характеристику брокерів для реалізації у нашій моделі розподіленої системи, а також продемонструємо процес встановлення Apache Pulsar на Ubuntu.

#cqrs #devops #programming #ubuntu

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 573

03.04.2024

DDD, Hexagonal, Onion, Clean, CQRS

Архітектура MVC та інша «класика» не задовольняє в повній мірі запитам сучасної веб-розробки. І тому пошук досконалої програмної архітектури веб-додатків є на сьогодні вельми актуальною темою серед розробників. Представляємо довільний переклад роботи Herberto Graça, присвяченій вказаній темі. Автор пропонує свій варіант архітектури під умовною назвою Explicit architecture, котра включає в себе лише найкраще з того, що було раніше представлено провідними фахівцями у цій галузі.

#cqrs #ddd #devops #php #programming

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 743

06.05.2024

Як використовувати редактор Emacs в Linux

Розширюваний текстовий редактор Emacs певною мірою є заміною існуючим засобам роботи з текстом у Linux-системах. Він увібрав у себе потужні можливості відомого редактора Vi, водночас додавши гнучкість, завдяки наявності багатьох режимів роботи з текстом, як основних, так і допоміжних. У будь-якому разі його використання розширить та урізноманітнить підходи до обробки текстових даних. Розглянемо більш детально його можливості та використання на сервері Ubuntu 22.04.

#linux #ubuntu

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 425

29.04.2024

Коли залучати SEO спеціаліста, до розробки сайту чи після?

У цьому матеріалі ми розглянемо, коли краще залучати SEO-спеціаліста: після того, як сайт буде розроблений, чи варто це зробити під час розробки.

Про важливість SEO оптимізації у просуванні бізнесу ми вже говорили неодноразово та розбирали різні статті на цю тему. З ними Ви можете ознайомитися через хештег #seo. Та у категорії “SEO оптимізація та просування сайтів” у цьому блозі.

#seo #seo-audit

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 680

05.04.2024

Тенденції доменної індустрії: 5 ключових напрямків

Індустрія доменів пройшла довгий шлях з моменту реєстрації першого доменного імені в 1985 році. На сьогодні зареєстровано понад 350 млн доменних імен, і галузь продовжує розвиватись. Це лише ззовні може здаватись, що ринок доменів сталий. Насправді ж він постійно змінюється під впливом ринкових тенденцій, глобальних подій, нових технологій. Важко передбачити, що буде з індустрією через десять років. Проте вже зараз помітні найбільш перспективні тенденції. Розглянемо їх детальніше та проаналізуємо вплив.

#domain #seo

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 332

27.03.2024

Як за допомогою docker запустити оточення для розробки nginx + php + mysql

Процес створення сучасного PHP-додатку важко уявити без використання контейнерного середовища, яке значно підвищує ефективність розробки порівняно із звичайними умовами. Docker, один з найпоширеніших інструментів, здатний забезпечити існування середовища, у котрому в автоматичному режимі буде здійснюватися оркестрування контейнерів додатку, кількість яких майже не обмежена. Розглянемо послідовність дій для розгортання середовища та створення контейнерів для компонентів додатку.

#docker #mysql #nginx #php

Стаття бере участь у конкурсі! Рейтинг: 5.0
Статтю прочитали професіоналів: 719

navigate
go
exit
Дякуємо, що обираєте FREEhost.UA